Trollebo gård investerar klimatsmart för framtiden.

Gårdens ägare Maria Waxin skrotar den gamla flis/olje- eldade fjärrvärmeanläggningen och satsar nu istället på energieffektiva värmepumpar i fastigheterna, i huvudsak är det bergvärme som kommer att installeras. 


Vi på Kyl & Energiteknik är förstås mycket stolta att få utföra detta projekt som ligger helt i linje med vår kvalitets- och miljöpolicy. Arbetet kommer vara klart i slutet på oktober 2015.

 

 

Det kommer att borras närmare 3000m fördelat på 15 borrhål. Bergvärmepumpar från Nibe installeras i de största husen medan några av de mindre husen förses med luftvärmepumpar från Daikin. 

Väldimensionerade anläggningar med maskiner från ledande tillverkare kommer att leda till stora besparingar.Gården som är vackert  belägen vid sjön Värnen 2 mil sydost om Vetlanda har anor från 1200-talet. 

Nuvarande huvudbyggnad ”Slottet” med dess fyra flygelbyggnader uppfördes på 1720-talet och ritades av Stockolms stadsarkitekt Nicodemius Tessin d.y.

Trollebo ägdes under 1900-talet av Skogsvårdsstyrelsen och fungerade då som skogsvårdsskola.

Idag finns både vandrarhem, konferensanläggning och en stugby. 

Trollebo: ”En mötesplats där man lär sig nya saker, där hopp och kreativitet föds, i en vacker miljö full av det naturliga livet” skriver Maria Waxin. 

Läs mer på Trollebo Gårds hemsida: www.trollebogård.se

2015-08-24 08:32